De Amerikaanse Claron McFadden wordt gezien als één van de meest veelzijdige zangers van haar generatie. Ze studeerde zang aan de Eastman School of Music waar ze in 1984 afstudeerde. In datzelfde jaar verhuisde ze naar Nederland, waar ze momenteel woont en werkt. Haar operadebuut maakte ze in Hasse’s productie 'L'Eroe Cinese' op het Holland Festival in 1985. Het jaar daarop debuteerde ze met William Christie in Rameau’s 'Anacréon', met de Opéra Lyrique du Rhin. Ze won de tweede prijs voor opera op het Internationale Concours in Den Bosch en is regelmatig te gast bij de Nederlandse Opera.

Ze werd uitgenodigd door Fabio Biondi om de titelrol te zingen in Cavalli's “La Didone” in La Fenice in Venetië, en werd verschillende keren uitgenodigd om te zingen op het Glyndebourne Festival, waar ze haar debuut maakte in de titelrol van Graham Vick's “Lulu”, onder leiding van Sir Andrew Davis, en het creëren van de rol van de “Controller” in Jonathan Dove's opera "Flight", geregisseerd door Richard Jones. Op uitnodiging van David McVickar nam ze deel aan onder andere "Don Giovanni" en "Semele", onder leiding van Marc Minkowski. Ook was ze betrokken bij verschillende dansproductie waaronder Alain Platels’ ‘Vsprs’.

Naast talrijke operarollen heeft Claron McFadden naam gemaakt op het concertpodium en treedt regelmatig op in het Concertgebouw in Amsterdam. McFadden werkt samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en de MDR- en SWR-orkesten.

Lees de volledige biografie op claronmcfadden.com

talking lips animation